Հայաստանում հաստատ բոլորը գիտեն, որ Մեղրու միրգն անկրկնելի է, սակայն թե ինչ պայմաններում եւ ինչպիսի ջանքերով է մշակվում այն, շատերն անտեղյակ են։
Այս պատմությունը այն մասին է, թե ինչ դժվարություններ ունի մեղրեցին, եւ ինչպիսի հեռանկարներ կան գյուղատնտեսության զարգացման համար։
Մեղրին հանրապետության ամենահարավային կետն է, որի 660,7 կմ քառ․տարածքն ընդգրկում է Հայաստանում առկա գրեթե բոլոր կլիմայական գոտիները։
Հենց նաեւ այս բազմազանությունը գյուղատնտեսությամբ զբաղվելու լայն հնարավորություններ է ընձեռում տեղի բնակիչներին։ Մասնագետները փաստում են, որ Մեղրիում մերձարևադարձային մշակաբույսերի աճեցման համար լայն հնարավորությունների, ներուժի 50% է օգտագործում․ պատճառները տարբեր են՝ սակավաջրություն, քարքարոտ հողատարածքներ։
Նյութին ամբողջությամբ կարող եք ծանոթանալ՝ այստեղ։
